În sudul țării au fost oferite granturi pentru crearea și dezvoltarea businessului

Câștigătorii concursului de obținere a unui grant din Fondul pentru susținerea antreprenoriatului din Găgăuzia au obținut certificate și în viitorul apropiat vor putea purcede la realizarea proiectelor. Suma totală a granturilor din bugetul Găgăuziei constituie peste 3,6 milioane de lei. Cererile de participare la concurs au depus 39 de agenți economici.

Comisia de concurs în frunte cu prim-vicebașcanul Vadim Ceban a selectat cele mai bune 20 de întreprinderi. Este vorba despre startup-uri și proiecte de extindere a businessului. Valoarea maximă a unui grant din bugetul Găgăuziei – 200 de mii de lei.

Certificatele de obținere a mijloacelor de grant au fost înmînate de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Șefa autonomiei a specificat că pentru prima oară din bugetul Găgăuziei se acordă suport financiar startup-urilor, precum și întreprinderilor mici și mijlocii.

„Autoritățile Găgăuziei și-au asumat o responsabilitate mare – de a identifica mijloace și a acorda primul sprijin businessului găgăuz. Pentru noi este important ca ideile noastre să prindă viață, pentru ca proiectele voastre să contribuie la deschiderea unor locuri de muncă suplimentare în localitatea urbană și cea rurală”, a menționat bașcanul Găgăuziei în cadrul ceremoniei de înmînare a certificatelor.

Beneficiarii de granturi au adresat cuvinte de mulțumire conducerii autonomiei. „Vreau să-mi exprim recunoștința față de conducerea Comitetului Executiv. În orice business există riscul de a fi ineficient. Eu le urez tuturor ca acest risc să fie minim”, a spus șefa „Universal – COOP” din Ceadîr-Lunga Culeva Maria.

Cîștigătorii concursului de granturi au fost anunțați anterior de către Direcția Generală de Dezvoltare Economică a Găgăuziei.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele Mesaje

Afișare toate